Скасування карантину в Україні - МОЗ виступило з попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Скасування карантину в Україні - МОЗ виступило з попередженням

Скасування карантину в Україні - МОЗ виступило з попередженням
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив, що посилений карантинний режим остаточно залишиться до 24 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 14 квітня.

За його словами, лише ближче до згаданої дати буде обговорення послаблення обмежень.

"Щодо виходу з карантину ми кожного дня аналізуємо ситуацію, епідеміологічний стан в країні, дивимося, яким чином ситуація розвивається, аналізуємо ситуацію в світі, аналізуємо, як інші країни, наприклад, Китай та Австрія, почали послаблювати карантинні заходи", - пояснив Степанов.

Міністр зазначив, що певним індикатором ситуації стане Великдень.

"Але зараз у нас в країні карантин до 24 квітня. Ближче до цієї дати ми проаналізуємо і будемо приймати рішення. Звісно, це буде відбуватись після святкування Великодня, тому що для нас дуже важливо, щоб Великдень в цьому році ми відсвяткували вдома", - додав він.

Нагадаємо, жорсткий карантин ввели з 6 до 24 квітня. Українцям під загрозою штрафів заборонили гуляти у парках, прибережних та лісопаркових зонах, відвідувати дитячі та спортивні майданчики. Також заборонено бути у громадських місцях без маски чи респіратора.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров'я вважає, що українська медична система здатна витримати навантаження у кілька тисяч інфікованих COVID-19 у важкому стані. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?