Скасування призову в армію: міністр оборони зробив важливі уточнення
Категорія
Україна
Дата публікації

Скасування призову в армію: міністр оборони зробив важливі уточнення

Скасування призову в армію: міністр оборони зробив важливі уточнення
Джерело:  online.ua

Модель строкової служби в Україні не має майбутнього, тому вже в наступному, 2020 році буде розглядатися "дорожня карта" щодо скасування призову в армію. Про це заявив глава Міноборони України Андрій Загороднюк в інтерв'ю військовому радіо, повідомляє ONLINE.UA.

Загороднюк пояснив, що хоче провести реформування ЗСУ, для чого є вже низка нових розробок та ідей. За його словами, таких досвідчених військових, як бійці нашої країни, немає ні в одній країні Європи. Тому міністр хоче створити всі умови, щоб в резерв української армії наповнювали колишні військовослужбовці, ветерани, люди, яким просто подобається військова тематика, але не на умовах контракту.

"Модель строкової служби не має майбутнього в Україні, обіцяю показати в наступному році дорожню карту скасування строкової служби. Для реформування Збройних Сил ще не було такого сприятливого клімату, як зараз. Комітет з безпеки та оборони, який є у Верховній Раді сьогодні і який був до цього - небо і земля. Там є Герої України, колишні військові, волонтери, просто молоді нормально розвинені, цивілізовані прогресивні люди, з ними працювати - одне задоволення", - сказав керівник Міноборони.

Слід додати, що раніше депутати коментували ініціативу Загороднюка скасувати призов до армії в Україні. Зокрема, глава президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що законопроєкт з цього питання розробляється, але буде реалізовуватися поетапно - коли виникне така можливість і фінансова, і, по можливості, по людях.

Нагадаємо, з жовтня місяця в Україні проходить осінній призов громадян на строкову військову службу, який триватиме до грудня. Як відомо, в кінці вересня військові комісаріати Києва передали в Національну поліцію майже 35 тисяч справ киян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив про плани скасувати військовий призов. Тоді він наголошував, що перехід на професійну армію не буде швидким.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?