Скаже, що захоче: у Януковича розповіли, як він готується до допиту
Категорія
Політика
Дата публікації

Скаже, що захоче: у Януковича розповіли, як він готується до допиту

Скаже, що захоче: у Януковича розповіли, як він готується до допиту
Джерело:  Головком

Адвокат утікача-екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що на допиті, який розпочнеться о 13:00 25 листопада, Янукович розповість те, що захоче.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю правозахисника виданню "Главком".
Сердюк зазначив, що підготовка до допиту велася давно, оскільки ще в квітні 2016 року була підготовлена ​​заява про готовність Януковича давати свідчення. "До цього було подано безліч заяв до Генпрокуратури про необхідність проведення цього допиту: за будь-якою справою - це і «Межигір'я», і «Сухолуччя», і «Укртелеком», і «Беркут», і Майдан. Тому завдання всіх без винятку, хто мав відношення до цих справ, прийти і дати свідчення, допомогти встановити істину, прискорити виробництво. Крок Віктора Януковича буде прикладом для всіх інших, в тому числі, і для тих політиків, які заявляють про неефективність або «руку Москви» в цій справі" , - заявив він.
Читайте також: У Мін'юсті впевнені, що Гаага візьметься за Януковича
Правозахисник запевнив, що у Януковича "позитивний, піднесений" настрій перед допитом. "Це хороша можливість донести людям свою позицію, донести суду і допомогти слідству встановити істину", - вважає він.
Також адвокат додав, що те, що говоритиме його підопічний, залежатиме від питань. "Справа почнеться з його нетривалого вступного слова. Суд запропонує йому сказати те, що йому відомо у цій справі. Віктор Янукович скаже, що йому відомо і те, що захоче. Далі піде той порядок, про який я говорив вище", - підкреслив Віталій Сердюк.
Як повідомляв ONLINE.UA, о 19:00 25 листопада Віктор Янукович дасть прес-конференцію після допиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?