Скажу два найважливіших слова - Зеленський записав відеозвернення до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Скажу два найважливіших слова - Зеленський записав відеозвернення до українців

Скажу два найважливіших слова - Зеленський записав відеозвернення до українців
Джерело:  online.ua

8 травня глава держави Володимир Зеленський звернувся до українського народу, аби нагадати усім, що у Другій світовій війні загинули понад 8 мільйонів українців. Окрім того, він наголосив, що кожен із нас повинен зробити все можливе, аби подібна жахлива катастрофа не повторилася знову. Варто зазначити, що президент записав звернення до українців на Луганщині, неподалік від села Півнівка, де у грудні 1942 року почалося вигнання гітлерівських окупантів з української землі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Український лідер підкреслив, що у цей день Україна віддає шану тим, хто захищав світ і Україну від нацизму, і відзначає подвиг українського народу та його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції.

"В ніч з 8 на 9 травня ми зустрінемо першу хвилину миру – мить падіння та капітуляції нацистського режиму. Всього за одну хвилину можна змінити світ. Можна врятувати його. А можна – знищити. Віддати наказ на перший обстріл, наслідком якого стануть десятки мільйонів людських життів. У цей день Україна разом з усім цивілізованим світом промовляє: Never again. Ніколи знову. Сьогодні це два найважливіших слова для історії людства та його майбутнього. І вони не можуть стати просто формальністю", - наголосив глава держави.

Він також звернув увагу на те, що за 6 років війни загинуло понад 8 мільйонів українців. У Другій світовій загинув кожен п’ятий український громадянин. Володимир Зеленський наголошує, що це мільйони скалічених доль.

"Мільйони шрамів на землі у вигляді могил. Мільйони дітей, які більше не почують батьківську казку перед сном. Мільйони матерів, що більше не обіймуть своїх синів. Мільйони осель, у які ніхто не повернеться. Мільйони листів, що лишилися без відповіді. Мільйони ненаписаних книжок, віршів та пісень. Мільйони несказаних "Я тебе кохаю". І все це разом – мільярди причин для людства не допустити подібного ніколи знову", - зазначив президент України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 8 травня глава держави Володимир Зеленський відвідав меморіальний комплекс "Україна – визволителям" у смт Мілове, яке розділене кордоном між Україною та Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?