Скажу відверто - Зеленський зробив гучне попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Скажу відверто - Зеленський зробив гучне попередження Путіну

Скажу відверто - Зеленський зробив гучне попередження Путіну
Джерело:  online.ua

У неділю, 5 липня, український глава Володимир Зеленський виступив з гучною заявою. Він попередив команду російського президента Володимира Путіна про те, що українці ніколи не забудуть і пробачать анексію Криму, а також тих, хто не дозволив українським морякам захистити український півострів від російських окупантів. Таке попередження Зеленського прозвучало вході його виступу в Одесі з нагоди урочистих заходів до Дня військово-морського флоту ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

"Скажу вам відверто, ми, українці, ніколи не пробачимо тих, хто анексував у нас Крим. І ніколи не пробачимо тих, хто не дозволив українським морякам перешкодити цьому", - заявив Зеленський в зверненні.

Він запевнив, що робитиме все для того, щоб Військово-морські сили України стали зразком потужності, сучасності та справжньою гордістю України, а українські моряки відчували свою важливість для країни і держави. Зеленський вважає, що в минулі роки ВМС країни намагалися знищити і потопити, але він пообіцяв, що цього не допустить.

"Я зроблю все, щоб український флот був зразком потужності, сучасності та став справжньою гордістю України. Щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, а в реальному сьогоденні і найближчому майбутньому. А місто Одеса стало не тільки морською столицею, а мізками, серцем і душею всіх військово-морських сил України", - підкреслив президент.

За словами Зеленського, однією з державних цілей України є нарощування військової потужності. Він згадав, що зараз йде активний розвиток військово-морських баз і навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об'єктів українського флоту, відбувається відновлення, модернізація і надходження нового озброєння і військової техніки. Також Зеленський нагадав, що важливими є державні випробування українського ракетного комплексу "Нептун", а його прийняття на озброєння зробить Україну ще більш сильним гравцем в акваторії Чорного і Азовського морів, і отримання катерів "Айленд" і "Марк VI" в рамках військової допомоги з боку США.

Як відомо, "Нептуни" можуть надійти на озброєння ЗСУ вже в 2021 році. Ракетні комплекси планують розмістити в Чорному і Азовському морях у відповідь на загрозу російської агресії. Про це раніше повідомляв командувач ВМС України Олексій Неїжпапа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців і дав гучну обіцянку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?