Скільки чашок кави в день небезпечні для здоров'я: вчені дали відповідь
Категорія
Технології
Дата публікації

Скільки чашок кави в день небезпечні для здоров'я: вчені дали відповідь

Скільки чашок кави в день небезпечні для здоров'я: вчені дали відповідь
Джерело:  online.ua

До шести чашок кави в день вважається безпечною дозою для здоров'я людини - в більшій дозі кава може нашкодити. До такого висновку прийшли австралійські вчені на підставі результатів масштабного дослідження, передає ONLINE.UA з посиланням на The American Journal of Clinical Nutrition.

Фахівці залучили до дослідження 350 тисяч чоловік у віці 37-73 року. В ході їх обстеження вони з'ясували, що шість чашок кави в день є граничною безпечною дозою напою для здоров'я людей. У тих, хто вживав більше кави щодня, на 22% вище були ризики розвитку серцево-судинних захворювань. Також у цих людей підвищена нервозність, на тлі якої посилюється навантаження на серце, що в свою чергу призводить до інфарктів і інсультів.

У той же час вчені підкреслили, що помірне вживання кави впливає на організм позитивно. Про це раніше неодноразово заявляли і інші фахівці. Зокрема один з німецьких кардіологів запевняв, що кава не несе загрози для здоров'я серця і не підвищує тиск, але тільки при регулярному вживанні. Крім того, кофеїн може знизити ризик розвитку онкологічних захворювань, деменції та діабету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські вчені з Іллінойського університету в Урбані-Шампейн зробили нове відкриття про позитивний вплив кави на організм людини. Як виявилося, кавові зерна впливають на людей, які страждають ожирінням і цукровим діабетом другого типу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?