Скільки F-16 знадобиться ЗСУ для розгрому російських військ — пояснення Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки F-16 знадобиться ЗСУ для розгрому російських військ — пояснення Ігната

Скільки F-16 знадобиться ЗСУ для розгрому російських військ — пояснення Ігната
Джерело:  online.ua

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українській армії потрібно щонайменше 200 багатоцільових літаків F-16, щоб сформувати 4 – 5 бригад. Це дасть можливість нашій авіації перехопити ініціативу у повітрі й розгромити війська РФ якомога швидше.

Джерело: "24 Канал"

Чому F-16 настільки важливі для України

Юрій Ігнат звертає увагу на те, що авіація РФ, яка щоденно атакує Україну, де-факто вп'ятеро більша, аніж наші Повітряні Сили. Окрім того, їхні винищувачі значно технологічніші.

Сучасні західні літаки змогли б завоювати перевагу в повітрі, стати надійним щитом проти ворожих крилатих ракет і дронів, крім того, ефективно і безпечно завдавати точкові удари, "душити" ППО, перебивати логістику ворога, командні пункти тощо, - пояснює речник командування Повітряних сил ЗСУ.

За словами Юрія Ігната, після перехоплення ініціативи в повітрі на певній ділянці фронту, наші Збройні сили отримують можливість проводити успішні операції з деокупації.

Окрім того, нові винищувачі допоможуть уникнути важких боїв з ворогом. Є ймовірність того, що росіяни після цього просто швидко втечуть, як це було на Херсонщині та Харківщині.

Такі літаки нам потрібні в першу чергу для захисту від терористичних ракетних атак Росії по наших містах і критичній інфраструктурі. Вони стануть вагомою складовою загальної протиповітряної оборони, - розповідає про ще одну перевагу F-16 Юрій Ігнат.

Скільки F-16 знадобиться ЗСУ для перелому ситуації на полі бою

Як стверджує спікер командування Повітряних сил ЗСУ, для захисту такої великої держави, як Україна, нашим воїнам знадобиться щонайменше 200 багатоцільових літаків, щоб мати можливість сформувати 4 – 5 бригад.

Наразі у нас 5 винищувальних бригад тактичної авіації. Ще є бригада штурмовиків, бригада бомбардувальників та транспортні бригади. Таким чином ми навпаки скорочуємо чисельність завдяки багатоцільовим літакам, які будуть по всій території країни нести бойове чергування, зокрема на додаткових – оперативних аеродромах, - зазначає Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?