Скільки годин потрібно працювати, щоб зберегти психіку - висновок вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки годин потрібно працювати, щоб зберегти психіку - висновок вчених

Скільки годин потрібно працювати, щоб зберегти психіку - висновок вчених
Джерело:  online.ua

Вчені з університетів Кембриджу й Солфорда вирішили з'ясувати, скільки годин потрібно працювати для досягнення оптимального благополуччя. Вони детально проаналізували дані про майже 85 тисячах британців працездатного віку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Social Science and Medicine.

Фахівці дійшли висновку, що, в порівнянні з відсутністю роботи, мінімальна тривалість робочого тижня (до восьми годин) може забезпечити психічне здоров’я.

"При цьому оптимальну тривалість робочого тижня для тих, хто вже працює, вченим виявити не вдалося.У порівнянні зі стандартним робочим тижнем (від 36 до 40 годин) менш тривала робота не була пов'язана з поліпшенням психічного стану. При цьому робота від 8 до 16 годин була пов'язана зі зниженими показниками психічного здоров'я чоловіків і те ж саме спостерігалося для жінок, які працювали понад 40 годин на тиждень", - йдеться в повідомленні.

Що стосується задоволення життям, то цей показник для безробітних чоловіків підвищувався тільки при робочому тижні тривалістю до 16 і понад 24 годин, а для жінок – від 20 до 24 годин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що майже 96 відсотків працівників, чиї колективи пов’язані з музикою, більш щасливі і спокійні, ніж люди, чия професія далека від музики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?