Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні - в МОЗ назвали суму
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні - в МОЗ назвали суму

Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні - в МОЗ назвали суму
Джерело:  online.ua

Лікування коронавіруса в Україні коштує від 300 до 10 тисяч гривень в день. Вартість лікування залежить від стану пацієнта, від тяжкості перебігу захворювання, від тактики, яку вибирає лікар. Таку суму назвала заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак в ефірі ТСН, повідомляє ONLINE.UA.

Микичак наголосила, що майже третина пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусом потребують інтенсивної терапії. Тому їх лікування дорожче, але воно покривається з державного бюджету. За словами чиновниці, вже за квітень лікування коронавіруса в українських лікарнях буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України.

Заступниця міністра охорони здоров'я уточнила, що сьогодні в Україні коронавірус лікують по експериментальному протоколу. У куср лікування включаються ті медикаменти, які ще не зареєстровані в Україні.

"Ми отримали можливість включити в протокол ті медикаменти, які ще не зареєстровані в Україні, а також препарати за принципом off-label - це означає, що в інструкції до цього лікарського засобу немає прямої вказівки на лікування коронавіруса. Такого препарату, насправді, специфічної, етіотропної терапії, яка діє на причину, ще немає в світі ", - пояснила Микичак.

За її словами, робоча група МОЗ, в якій працюють провідні вчені, інфекціоністи, анестезіологи, кардіологи, ендокринологи та інші, щотижня збирається і аналізує ситуацію та досвід, який отримує від лікарень в Україні, які вже користуються тими чи іншими протоколами.

"Лікування є дуже різним. Насправді до 80% пацієнтів, які захворіли на коронавірус, не вимагають стаціонарного лікування. А з тих 20-30% пацієнтів, які зараз в Україні госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії", - підсумувала заступниця міністра охорони здоров'я .

Варто зауважити, що за прогнозом МОЗ, масштабний спалах захворюваності на коронавірус в Україні може виникнути вже в кінці цього тижня. Епідеміологи припускають, що 25-27 квітня буде спостерігатися зростання захворювань через те, що українці не прислухалися до рекомендацій і вирушили до храмів на великодні свята. Відомо, що близько 130 тисяч українців таки пішли в церкві, в зв'язку з чим в Україні через 5-10 днів може наступити сплеск зростання кількості інфікованих коронавірусом.

Нагадаємо, напередодні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ планує закупити експериментальний противірусний препарат Ремдесівір, який використовують для боротьби з коронавірусом. За його словами, зараз відомство працює над тим, щоб його закупити якомога швидше, адже це один з способів зупинити поширення COVID-19 в Україні.

Важливо додати, що за станом на ранок 20 квітня число хворих на коронавірус в Україні досягло 5710 осіб. За останню добу зафіксовано 261 нових випадків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики підрахували, скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні. За їхніми розрахунками, лікування одного хворого обійдеться в 5-10 тисяч гривень. Таку суму назвав головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?