Скільки коштуватиме гектар після запровадження ринку землі - названа точна сума
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки коштуватиме гектар після запровадження ринку землі - названа точна сума

Скільки коштуватиме гектар після запровадження ринку землі - названа точна сума
Джерело:  NV

Заступник міністра економіки Тарас Висоцький в інтерв'ю "Радіо НВ" повідомив, що після відкриття ринку землі ціна одного гектара, в залежності від моделі ринку, може сягнути 2200 доларів, передає ONLINE.UA.

"Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна – це буде в середньому 2200 доларів еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається "лише українці купують")", - зазначив чиновник.

Варто згадати, що 11 листопада, глава держави Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців, в якому назвав закріплене в Конституції право власності на землю "одним з найбільших обманів, які посіяли у свідомості громадян", а також наголосив, що права продавати землю не мають також громадяни Північної Кореї, Таджикистану, Венесуели, Конго та Куби.

Окрім того, український лідер також заявив про правки, які мають внести до законопроєкту, згідно з якими купувати землю зможуть тільки українці та українські компанії. А от питання ринку землі для іноземців Володимир Зеленський запропонував винести на всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, очільник Кабміну Олексій Гончарук просить Верховну Раду  розглянути в останні пленарні тижні 2019 року важливі для врегулювання земельних відносин законопроєкти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?