Скільки Кремль витрачає на фінансування "ЛДНР" - шокуючі цифри
Категорія
Політика
Дата публікації

Скільки Кремль витрачає на фінансування "ЛДНР" - шокуючі цифри

Скільки Кремль витрачає на фінансування "ЛДНР" - шокуючі цифри
Джерело:  online.ua

Влада РФ витрачає на фінансування проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини близько двох мільярдів доларів на рік.Про це розповів екс-радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, передає ONLINE.UA з посиланням на "Главред".

"Офіційних даних про це немає. Але можна зробити оцінку, виходячи з того, скільки грошей російський бюджет витрачає на фінансування окупованого Криму приблизно два мільярди доларів на рік. Оскільки чисельність населення на окупованому Донбасі трохи перевищує чисельність населення Криму і Севастополя, а витрати на душу населення на території Донбасу трохи нижче, ніж на території Криму і Севастополя, то можна припустити, що сума дотацій для Донбасу становить близько двох мільярдів доларів на рік", – зазначив Ілларіонов.

За його словами, ця сума становить 0,25% ВВП Росії. За словами економіста, це великі гроші для Кремля, але непідйомними коштами не є.

"Це солідна сума, але не та, яка стала б непідйомною для Росії у теперішній ситуації. І це не та сума, яка в змозі була б зупинити економічне зростання в Росії. Вона помітна, але вона не є надмірною для нинішнього російського бюджету",
– сказав експерт.

За останні п'ять років РФ вклала в ОРДЛО більше 10 мільярдів доларів.

"Це означає, що самостійно вона звідти ніколи не вийде", – додав Снєгирьов.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в НАТО виступили з важливою заявою по "виборам" в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?