Скільки насправді хворих коронавірусом в Україні - МОЗ озвучило нові дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки насправді хворих коронавірусом в Україні - МОЗ озвучило нові дані

Скільки насправді хворих коронавірусом в Україні - МОЗ озвучило нові дані
Джерело:  online.ua

Міністерство здоров'я України б'є на сполох через нову проблему - відомство звернуло увагу на те, що за місяць захворюваність на коронавірус в Україні зросла вдвічі, також вдвічі зросла смертність серед хворих. Окрім того, в нашій країні 2 дні поспіль рекордна захворюваність на коронавірус. За минулу добу виявлено 829 нових випадків. Всього з початку епідемії в Україні захворіли 34 063 особи, з них померло 966, а 15 447 - одужали. Останні події змусили українських громадян насторожитися - усіх хвилює питання, чи є статистика, яку озвучує МОЗ, хоч трохи близькою до реальних цифр. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко неочікувано для всіх заявив, що на коронавірус в Україні насправді можуть хворіти 132 тисячі осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Останнім часом ми даємо суттєвий приріст, якій більший за загальносвітовий", - підкреслив заступник Максима Степанова.

Окрім того, Віктор Ляшко почав стверджувати, що головною причиною такого зростання є ослаблення карантину, а не збільшення тестувань. Він вкотре нагадав про те, що запрацювали метрополітен та інший громадський транспорт, відкрилися дитячі садки. Після цього, з урахуванням інкубаційного періоду, і почала збільшуватися кількість хворих.

"Якщо ми говоримо, що в середньому у світі виявляється 30%, Китай на період спалаху виявляв 31%, то в Україні в травні доходило до 40-45%. В середньому ми можемо говорити, що десь в середньому в Україні, можливо, потенційно, хворіють 132 тисячі осіб. Але ці дані не є підтвердженими. Це модельна ситуація", - заявив Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені нещодавно заявили про те, що недорогий і широкодоступний препарат під назвою дексаметазон дійсно може допомогти врятувати життя пацієнтів, які мають серйозні ускладнення через захворювання на коронавірус. За словами науковців, низькодозоване лікування препаратом є головним проривом у боротьбі зі смертельним вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?