Скільки ракет Росія здатна накопичити до осені — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки ракет Росія здатна накопичити до осені — відповідь Ігната

Скільки ракет Росія здатна накопичити до осені — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

РФ готується до нових ракетних атак по Україні наступної осені. Проте у Повітряних силах заспокоюють, оскільки за такий короткий проміжок часу Росія не зможе відновити свій потенціал.

Джерело: речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Як швидко РФ зможе відновити свій ракетний потенціал

Речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що до наступної осені Росія не зможе накопичити навіть третину того ракетного потенціалу, який у неї був до масованих ракетних обстрілів України минулої осені і взимку.

Росія буде використовувати будь-які способи і методи накопичення свого потенціалу, зокрема, ракетного озброєння. Те, що вони восени і взимку випустили стільки ракет, їм не вдасться накопичити навіть третину того за той період, що залишився до осені, — зазначив речник.

Ігнат пояснив, що виробництво ракетного озброєння триває досить довго, і в умовах санкцій здійснювати його теж непросто, тому ворог буде намагатися отримати якісь додаткові системи з інших країн.

Те, що їм вдасться накопичити - їм вдасться, але такий потенціал, який вони накопичували десятиліттями, навряд чи їм вдасться мати на озброєнні, — зазначив речник.

РФ готується виробляти ракети Х-50

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов розповів, що у червні росіяни готуються до серійного виробництва стратегічних ракет повітряного базування типу Х-50.

Це дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари.

Громов зазначив, що з лютого 2022 року Росія витратила щонайменше 50% зенітних ракет дального радіусу дії, використавши щонайменше 8000 одиниць.

На теперішньому рівні виробництва Росія не зможе відновити резерв, що потенційно може поставити під загрозу здатність Москви захищати свої інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО, – зазначив Громов.

З початку квітня російські війська завдали по Україні 44 ракетні удари по цивільній інфраструктурі і 38 ударів із БПЛА. З них 29 знищила ППО.

Ракету Х-50 розроблювали у 2017 році. Росіяни стверджують, що вона має дальність пуску до 1500 км, довжину корпусу 6 метрів та польотну масу 1600 кг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?