Скільки Росія витрачає на війська і своїх нацистів за кордоном: розкриті шокуючі суми
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки Росія витрачає на війська і своїх нацистів за кордоном: розкриті шокуючі суми

Скільки Росія витрачає на війська і своїх нацистів за кордоном: розкриті шокуючі суми
Джерело:  online.ua

Щорічно Росія на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним витрачає на своїх військових і підтримку іноземних збройних угруповань неймовірні суми - тільки Міністерству оборони РФ виділяється близько 80 млрд доларів.
Про це розповів російський політолог і соціолог Михайло Тульський в інтерв'ю ONLINE.UA.
«У 2015 році весь військовий бюджет РФ - 5 трильйонів рублів (80 млрд доларів, - ONLINE.UA)», - підкреслив експерт.
Крім того, він додав, що, в тому числі «1670 млрд - бюджет Міноборони (яке формально очолює Шойгу, але фактично з 1999 року - з перервою хіба що на міністерство Сердюкова 2007-12 - курує Сергій Іванов), ще 19,2 млрд - офіційно підвідомчі Міноборони Спецбуд, ФСВТС і ФСТЕК, 23,3 млрд - Росрезерв, 4,4 млрд - Роскордон».
«Але найбільший шматок - 2980,5 млрд - це "закриті ланцюжки бюджетного розкладу"(і найбільше зростання за рік - якщо бюджет Міноборони виріс на 8%, то "закритих ланцюжків" - на 35%), куди входять очолюваний Чемезовим "Ростех", очолюваний друзями Чемезова "Уралвагонзавод", "Об'єднана суднобудівна корпорація" (раду директорів якої очолюють виходець з чемезовського "Оборонпрома", міністр Мантуров і вічний зам Чемезова Артяков), заснована Івановим (разом з другом Чемезова по Іркутську Олексієм Федоровим) "Об'єднана авіабудівна корпорація" тощо», - додав соціолог.
Крім того, Тульський підкреслив, що ще «200-300 млрд (точну цифру ми побачимо тільки в бюджеті-2017) витрачає Росгвардія Віктора Золотова (також член клану Іванова-Чемезова), куди увійшли внутрішні війська, ОМОН, СОБР тощо» .
«Я перерахував лише суто військові відомства, а в частковому виконанні військово-армійських функцій задіяні і цілий ряд інших центральних органів виконавчої влади - від ФСБ, МВС, СЗР, ФСО і ФСВП до Роскосмоса і Росатома, і від Міносвіти (початкова військова підготовка, військові кафедри , мілітаристська пропаганда на "уроках миру" і "зустрічах з ветеранами"), МОЗ та ФМБА до Мінекономрозвитку, Мінпромторгу, Росмайна і Росреєстра», - зазначив політолог.
При цьому ще більше трильйона рублів йде на холодну війну: «це таємне фінансування приблизно 200 різних комуністичних, фашистських, нацистських, ісламістських і сепаратистських організацій по всьому світу - всіх деструктивних сил по всьому світу».
«Ще напівзамасковані витрати - майже 1 трильйон рублів на роздачу російської зброї російським колонам і напівколонам, визнаним і невизнаним "державам". Формально його роздають в кредит, але фактично всі розуміють, що ці кредити ніколи не будуть повернуті», - сказав він.
Експерт додав, що ці так звані кредити «змушені видавати ВТБ (Внешторгбанк) та ВЕБ (Зовнішекономбанк), які спочатку дуже навіть прибуткові (видають кредити під 20-30%, а платять за вкладами - лише 3-6%), але через такі "кредити" "державної важливості" постійно влітають в збитки і щорічно вимагають докапіталізації з бюджету по 200-300 млрд».
«Таким чином, весь цей мілітаризм - гарячий і холодний - обходиться простим росіянам в 7 трильйонів рублів щорічно», - резюмував Тульський.
Детальніше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: До війни з Україною Путіна підштовхнули дві людини - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?