Скільки українців працюють неофіційно - приголомшливі дані Держстату
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки українців працюють неофіційно - приголомшливі дані Держстату

Скільки українців працюють неофіційно - приголомшливі дані Держстату
Джерело:  ТСН

Станом на 2020 рік неофіційне працевлаштування лишається популярним серед українців явищем. Згідно з останніми даними Служби державної статистики, приблизно п'ята частина населення працює саме таким чином. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

За даними Держстату, кількість українців віком від 15 до 70 років, які працюють без офіційного оформлення, сягнуло за останні три місяці 3,5 мільйона.

Загалом в Україні працюють, як вважається, близько 17 мільйонів людей. Найбільш поширене неофіційне працевлаштування серед мешканців сіл та населених пунктів. Частка таких випадків сягає 1,8 мільйона.

Відомо, що з січня до березня 2020 року приблизно 3,4 мільйона громадян України працювали з неофіційним влаштуванням. Частка жінок та чоловіків серед них сягала 1,35 мільйона та понад 2 мільйони відповідно.

Нагадаємо, в Україні ухвалили новий Трудовий кодекс. Згідно з його положеннями, робітники можуть мати електронну трудову книжку. Рішення про цифровізацію цих процесів ухвалили наприкінці листопада 2019 року.

Минулого грудня нардепи Верховної Ради підтримали зміни у покарання працедавців за неофіційне працевлаштування робітників. Наразі штрафи за таке порушення трохи зменшили. За неоформлення трудового договору організації доведеться сплатити десятикратний розмір мінімальної української зарплати.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні триває пенсійна реформа, в рамках якої пенсіонерам приготували новий сюрприз. Тепер для призначення пенсії по досягненню відповідного віку громадянам не потрібно звертатися безпосередньо до органів ПФУ — виплати будуть призначати автоматично. Така послуга почала працювати вже з 1 липня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?