Скільки втратить ЄС та світ через коронакризу - новий шокуючий прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки втратить ЄС та світ через коронакризу - новий шокуючий прогноз

Скільки втратить ЄС та світ через коронакризу - новий шокуючий прогноз
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 спровокувала тотальний карантин, який завдав надзвичайної шкоди світовій економіці. Експерти Євросоюзу вважають, країни єврозони загалом втратять до 8,7% ВВП за підсумками 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на літній економічний прогноз Єврокомісії.

Весняний прогноз говорив про падіння обсягом до 7,7% ВВП. Вже за 2021 рік європейська економіка відновиться на 6,1%. Можна побачити, що до початку 2022 року їй не вдасться вийти на рівень 2019-го.

Країнам ЄС фахівці прогнозують падіння до 8,3% ВВП цьогоріч та відновлення до 5,8% протягом 2021 року.

Згідно із заявою Паоло Джентілоні — єврокомісара з економіки, прогноз може бути подекуди не точним.

"Попри величезну роботу, виконану Гендиректоратом Єврокомісії з економіки, розвиток пандемії залишається непередбачуваним, затримки у створенні вакцини або ефективних ліків можуть привести до гірших економічних наслідків", - пояснив він.

Єврокомісар додав, пандемія виявилася для економіки регіону найгіршим ударом з часів Другої світової війни.

"Падіння світового ВВП в 2020 році через пандемію виявиться більшим, ніж ми очікували навесні, й досягне 4%, відновлення почнеться в 2021 році на рівні 5% ВВП", - додав Джентілоні.

Нагадаємо, станом на 7 липня у світі підтвердили вже понад 11,6 мільйона випадків COVID-19. Кількість смертей сягнула понад 538 тисяч.

Безпосередньо в Україні станом на цей момент встановили 49 607 відповідних діагнозів. Майже половина країни не може просунутися далі у процесі виходу з карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, в МВФ заявили, що наступного року економічна ситуація значно покращиться, проте навіть наприкінці 2021 року рівень ВВП буде приблизно на 6% нижчим, аніж у 2019. Цю інформацію вже офіційно підтвердив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йост Люнгман. Окрім того, він наголосив, що Україна повернеться до до карантинного рівня розвитку лише у 2024 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?