Скільки жінок служить в армії: у Міноборони назвали точну цифру
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки жінок служить в армії: у Міноборони назвали точну цифру

Міністерство оборони України
Скільки жінок служить в армії: у Міноборони назвали точну цифру

Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України оприлюднило дані про кількісний склад жінок-військовослужбовців Міноборони. За даними станом на вересень цього року, в українському війську служить 27074 жінки, з них 949 – старші офіцери.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони України.

Якщо порівнювати сьогоднішню статистику з даними за попередні роки, помітно відчутне зростання. У 2018 році у війську проходило службу 24897 жінок, у 2017-му – трохи більше 23 тисячі, а у 2008 році їх було всього 1800.

Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС з 2014 року отримали 9916 жінки. З них 166 особи відзначено державними нагородами України. Під час проведення бойових дій на Донбасі загинуло 7 жінок-військовослужбовців.

У Міноборони зазначають, що в Україні у 2016 році було значно розширено перелік військових професій, доступних для жінок. Якщо раніше вони претендували переважно на посади зв’язківців, діловодів та кухарів (небойових), то тепер вони можуть бути також механіками, водіями і навіть артилеристами.

Нагадаємо, що починаючи з цього року дівчатам було дозволено вступати у військові ліцеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?