Складна ситуація - Венедіктова терміново звернулася до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Складна ситуація - Венедіктова терміново звернулася до українців

Складна ситуація - Венедіктова терміново звернулася до українців
Джерело:  Укрінформ

16 липня очільниця офісу Генерального прокурора України Ірина Венедіктова поділилася важливими даними - вона заявила про те, що фактичних замовників стрілянини у Броварах, що сталася наприкінці травня, ще не встановлено. Окрім того, генпрокурорка звернула увагу на те, що на Київщині складна криміногенна ситуація і "недостатній вплив з боку правоохоронців щодо її нормалізації". Про це вона повідомила на координаційній нараді з керівниками силових відомств, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Наприкінці травня була перестрілка посеред житлового масиву в Броварах, яка створила серйозну загрозу громадській безпеці і життю людей. Попри те, що підозру наразі повідомлено 50 особам, 18 з яких є учасниками банди, фактичних замовників зухвалого злочину ще не встановлено", - заявила Ірина Венедіктова.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що з початку 2020 року працівники поліції за закінченими кримінальними провадженнями знешкодили 11 озброєних банд, переважна більшість з яких діяли на Київщині - 8, а також по одній в Києві, Чернігівській і Дніпропетровській областях. Також Ірина Венедіктова попередила, що на Київщині складна криміногенна ситуація і "недостатній вплив з боку правоохоронців щодо її нормалізації", тож "необхідно спрямувати додаткові зусилля на виявлення і ліквідацію банд та стійких суспільно небезпечних злочинних угруповань саме на Київщині". За словами генпрокурорки, наразі слідство триває ще в 4 справах, за фактами бандитизму, вчинених на території Київщини.

Як відомо, 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, в результаті 3 людей були поранені. Повідомляли про 20 затриманих. Згідно з останніми даними, частина учасників перестрілки місцеві, частина – з Вінницької області. Мер Броварів Ігор Сапожко стверджує, що причиною стрілянини став розподіл міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 15 липня стало відомо, що у країнський уряд підтримав законопроєкт очільника МВС щодо посилення відповідальності за фейкові замінування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?