Скоро досягнемо "стелі": Кабмін потішив українців неочікуваним прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скоро досягнемо "стелі": Кабмін потішив українців неочікуваним прогнозом

Скоро досягнемо "стелі": Кабмін потішив українців неочікуваним прогнозом
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба прогнозує, що за умови збереження нинішньої сировинної структури українського експорту його обсяг в ЄС вже незабаром може досягти своєї "стелі", повідомляє ONLINE.UA.

"Зважаючи на те, що основна частина нашого експорту - це аграрна продукція та сировина, ми вже бачимо, що темпи зростання нашого експорту поступово гальмуються - а це означає, що можливості такого експорту поступово досягають своєї стелі", - додав він.

На думку Кулеби, виходом із ситуації є розширення товарного асортименту українського експорту в ЄС.

"Саме тому ми покладаємо великі надії на підписання угоди про промисловий безвіз - це повинно дати нові можливості для українського експорту. Ще один шлях зростання - збільшення кількості українських компаній, що працюють з ЄС. Зараз їх близько 14 тисяч, але ця кількість повинна і надалі зростати", - вважає він.

Окрім того, Кулеба наголосив, що Україна піднімає перед ЄС питання модернізації Угоди про асоціацію.

"Перш за все, варто визнати - угода узгоджувалася в одній реальності, а тепер існує в іншій. Однак ми свідомо не використовуємо термін "перегляд угоди" - ми говоримо про те, що угоду треба привести у відповідність до реальності... Перегляд - це дуже революційна річ. Це повний розбір угоди і перезбір з нуля. А це несе чималі ризики. Тому ми підходимо досить обережно, кажучи лише про модернізацію", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, макроекономічний прогноз Мінекономіки передбачає зростання  середньої зарплати в Україні приблизно на 2000 гривень щорічно в найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?