Скорочення кількості депутатів: КСУ прийняв рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Скорочення кількості депутатів: КСУ прийняв рішення

Скорочення кількості депутатів: КСУ прийняв рішення

Конституційний суд України виніс рішення щодо реформаційного законопроєкту президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Йдеться про ініціативу щодо скорочення чисельності парламенту та введення пропорційної системи виборів.

КСУ визнав конституційними законопроєкт під номером 1017, який пропонує зміни до статей 76 та 77 Основного Закону. Втім, оголошено певне застереження.

Для реалізації такої реформи необхідно вносити правки до інших окремих статей, у яких згадується кількість народних депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, нардепи раніше відправили у Конституційний суд 7 законопроєктів, які вніс особисто Зеленський.

У цьому переліку - закони про скасування адвокатської монополії (1013); право на утворення незалежних регуляторних органів, призначення й звільнення голів ДБР та НАБУ (1014); надання українцям права на законодавчу ініціативу (1015); уповноважених парламенту (1016); скорочення кількості нардепів до 300 (1017); позбавлення депутатського мандата за прогули й кнопкодавство (1027); допоміжні органи Ради (1028).

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 17 грудня, народні депутати передчасно завершили ранкове засідання. Це пов'язано з конфліктом через відкриття ринок землі. опозиція заблокувала трибуну у парламенті, а перед будівлею зібрався мітинг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?