Скорочення Ради: нова ідея Зеленського вже зареєстрована
Категорія
Політика
Дата публікації

Скорочення Ради: нова ідея Зеленського вже зареєстрована

Скорочення Ради: нова ідея Зеленського вже зареєстрована
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту з ініціативою про скорочення конституційного складу народних депутатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Документ зареєстрований парламентом під номером 1017 та внесений у четвер, 29 серпня. Його статус відмітили як невідкладний.

Відомо, що законопроект запроваджує систему виборів пропорційного типу. Наразі його тексту немає у вільному доступі.

Слід нагадати, що 29 серпня почав роботу парламент 9-го скликання. Команда президента або ж сам Зеленський подає у раду ініціативи, які не знайшли б підтримки у попереднього складу установи. Йдеться про відмову попередніх депутатів затвердити постанови про звільнення певних міністрів та генпрокурора, які знаходяться у повноваженнях президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський подав у раду новий законопроект про так званий імпічмент. Офіційно він запроваджує процес усунення президента з посади, що він обіймає. Тим часом голова держави ще не підписав ініціативу про тимчасові слідчі комісії, які й стануть початком згаданих процедур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?