Скотомогильник на Волині: протестувальники блокують вже дві траси, планують мітингувати в Києві
Категорія
Події
Дата публікації

Скотомогильник на Волині: протестувальники блокують вже дві траси, планують мітингувати в Києві

Скотомогильник на Волині: протестувальники блокують вже дві траси, планують мітингувати в Києві
Джерело:  ТСН

Протестувальники, що через купу тіл мертвих тварин у полі заблокували трасу М07 Київ-Варшава, заблокували трасу М19 Ковель-Луцьк, погрожують блокуванням залізниці та планують мітингувати під будівлею Адміністрації Президента у Києві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Відзначається, що активісти цілодобово ходять пішоходним переходом, не даючи автомобілям проїхати. Протестувальники періодично міняються, інші приносять їм з дому їжу. Автомобілі блокуються на добу, після чого їх пропускають та починають на добу блокувати інші автомобілі.

Читайте також: У Європі готові допомогти вирішити проблему львівського сміття

Активісти, що блокують трасу М07, біля яких викинули 15 фур решток тварин, вимагають, щоб трупи тварин прибрали, в той час як протестувальники, що заблокували трасу М19 в районі села Воля-Любитівська, вимагають ліквідації ветсанзаводу, в якому останні три роки через старе обладнання не могли переробити рештки тварин з усієї Волині.

За словами голови Поворської сільради Сергія Семенюка, 10 травня ковельські активісти збираються їхати мітингувати під Адміністрацією президента, щоб прискорити вирішення проблеми з ветсанзаводом.

6 травня прийняли рішення перевозити відходи для захоронення в Турійському районі поблизу сіл Соловичі і Клюськ, проте наразі є згода на часткове захоронення від депутатів Клюської сільради.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 5 травня з Ковельського ветсанзаводу вивезли 15 фур мертвих тварин та скинули посеред поля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?