Скромні португальські "каноніри": представляємо суперника "Шахтаря" в Лізі Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скромні португальські "каноніри": представляємо суперника "Шахтаря" в Лізі Європи

Скромні португальські "каноніри": представляємо суперника "Шахтаря" в Лізі Європи
Джерело:  online.ua

У чвертьфіналі Ліги Європи донецький "Шахтар" зіграє з португальською "Брагою".
Як повідомляє ONLINE.UA, матчі пройдуть 7 і 14 квітня.
Раніше "Шахтар" вже грав з "Брагою". Восени 2010 року "гірники" двічі обігравали португальських "канонірів" в груповому турнірі Ліги Європи - 3: 0 в Донецьку і 2: 0 в Бразі.
Однак за 5 з половиною років склад "Браги" змінився кардинально, тоді як в "Шахтарі" залишилося чимало гравців, які обігравали португальців - Пятов, Степаненко, Срна, Ракицький, Кучер, Едуардо.
Лише один гравець "Браги" нинішнього складу грав проти "гірників" в 2010-му. Це бразилець Алан.
СКЛАД БРАГИ
Якщо а 2010-му практично вся "основа" португальського клубу складалася з бразильців, то сьогодні "Брага" - інтернаціональна команда.
Очолює "Брагу" португальський фахівець Паулу Фонсека. Як гравець особливих лаврів не знайшов. Тренерську кар'єру почав в 2005 році. У сезоні 2013-14 очолював "Порту", а в "Брагу" прийшов влітку 2015 року.
У воротах беззмінно стоїть 23-річний бразилець Матеус.
Кістяк оборони складають француз Віллі Болі, бразильці Марсело Гойя, Баяно і португальці Андре Пінту і Рікарду Феррейра.
У середній лінії основними гравцями є португалець Рафа Сілва, бразильці Луїс Карлос, Алан і Мауро і чорногорець Нікола Вукчевич.
Основними гравцями в атаці є егіптятін Ахмед Хассан, португальці Вілсон Едуарду, Руй Фонте і Педру Сантуш, а також серб Нікола Стоїлькович.
Кращими бомбардирами команди в нинішньому розіграші Ліги Європи є Стоїлькович, Хассан і Рафа Сілва, які забили по три м'ячі.
ШЛЯХ У ЧЕТВЕРТЬФИНАЛ
"Брага" розпочала виступи з групового турніру. "Каноніри" посіли перше місце в квартеті F, набравши 13 очок.
"Слован" Чехія - "Брага" - 0: 1
"Брага" - "Гронінген" Нідерланди - 1: 0
"Брага" - "Олімпік" Марсель, Франція - 3: 2
"Олімпік" - "Брага" - 1: 0
"Брага" - "Слован" - 2: 1
"Гронінген" - "Брага" - 0: 0
В 1/16 фіналу португальці обіграли швейцарський "Сьон". Після виїзної перемоги (2: 1) "Брага" не без проблем відстояла потрібний результат вдома (2: 2, двічі програючи по ходу матчу).
У першому матчі 1/8 фіналу "Брага" поступилася на виїзді турецькому "Фенербахче" (0: 1). Але вдома португальці забили швидкий гол (11 хвилина, Хассан). Турки зрівняли рахунок в компенсований до першого тайму час і завдання "Браги" перетворилася в складну - за 45 хвилин необхідно було забити мінімум 2 м'ячі.
Проте, "Брага" навіть перевиконала завдання, забивши три голи.
Правда, не обійшлося без суддівського скандалу. На 66-й хвилині головний арбітр матчу хорват Іван Бебек видалив турка Мехмета Топала за гру рукою у штрафному і поставив пенальті. Відеоповтори показали, що рука захисника "Фенербахче" була притиснута до тіла, до того ж був удар в упор. Всі спроби турецьких футболістів оскаржити рішення арбітра ні до чого не привели і вирок виконав Жозуе.
Залишившись в меншості, "Фенербахче" кинув всі сили на захист. Але на 73-й хвилині Стоїлькович забив третій гол і тепер гостям необхідно було забивати. Але турки заробили ще два видалення, тоді як Рафа Сілва поставив жирну крапку в матчі.
ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ
"Шахтар" провів чимало матчів з португальськими клубами. Восени 2010 року "гірники", як говорилося вище, двічі обіграли "Брагу".
Вперше з португальцями "Шахтар" грав восени 1997 року в Кубку Кубків. Тоді "гірники" обіграли "Боавішту" (3: 2, 1: 1).
Потім були невдалі протистояння зі "Спортингом" (0: 1, 0: 1), "Бенфікою" (1: 0, 1: 2) і "Порту" (1: 2, 0: 2).
Нарешті, в минулому сезоні "Шахтар" двічі зіграв внічию з "Порту" (2: 2, 1: 1).
Що стосується "Браги", то португальці навесні 2011 року обіграли київське "Динамо" в чвертьфіналі Ліги Європи (1: 1, 0: 0). Тоді "каноніри" пройшли далі завдяки автоголу Олега Гусєва в київському матчі.
МАТЧІ ШАХТАР - БРАГА
"Брага" - "Шахтар" - 0: 3


"Шахтар" - "Брага" - 2: 0

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?