Слідчі пояснили, чому у загибелі пасажирів винні пілоти «Суперджета»
Категорія
Події
Дата публікації

Слідчі пояснили, чому у загибелі пасажирів винні пілоти «Суперджета»

Слідчі пояснили, чому у загибелі пасажирів винні пілоти «Суперджета»
Джерело:  online.ua

Слідчий комітет РФ вважає, що головною причиною авіакатастрофи літака Sukhoi Superjet 100, який слідував з московського аеропорту «Шереметьєво» у Мурманськ, були помилки пілотів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Коммерсант».

За даними слідства, пілоти літака допустили кілька помилок, кожна з яких так чи інакше вплинула на фатальний результат. Як відомо, під час приземлення «Суперджета» загинув 41 пасажир, ще декілька перебувають у важкому стані.

Перша помилка – рішення пілотів летіти за звичним курсом, незважаючи на грозовий фронт. Через 14 хвилин після початку польоту командир екіпажу Денис Євдокимов повідомив з резервного каналу зв’язку, що в літак влучила блискавка, через що відключилася автоматика.

Друга помилка – льотчики поквапилися повернутися і приземлитися в «Шереметьєво» замість того, щоб кілька годин протриматися в повітрі і випалити зайвий керосин. В результаті літак сідав з максимальною масою, що створює додаткові труднощі при посадці.

Третя помилка – пілоти не зуміли правильно зайти на посадку в ручному режимі, перевищили посадкову швидкість, а потім погіршили ситуацію, не впоравшись з відскоками літака від злітно-посадкової смуги. Після другого такого стрибка стійки шасі пробили паливні баки і загорівся двигун.

Як вже повідомляв наш сайт, майже всі загиблі в авіакатастрофі пасажири розташовувалися в хвостовій частині літака. Вони отримали серйозні травми ще під час «стрибків» лайнера, тому не могли вибратися з салону самостійно. «Палаючий навколо керосин не залишив пораненим жодних шансів на виживання», – пише «Коммерсант».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?