Слідчий комітет проводить обшук в офісі найбільшого білоруського новинного порталу TUT.BY
Категорія
Світ
Дата публікації

Слідчий комітет проводить обшук в офісі найбільшого білоруського новинного порталу TUT.BY

Слідчий комітет проводить обшук в офісі найбільшого білоруського новинного порталу TUT.BY
Джерело:  online.ua

В офісі найбільшого новинного порталу Білорусі TUT.BY проходить обшук - кілька поверхів оточили співробітники правоохоронних органів. Окрім того, Слідчий комітет почав вилучати документи, а також викликати на допит співробітників ЗМІ, передає ONLINE.UA.

У СК заявили, що порушено кримінальну справу за статтею ч. 2 ст. 349 КК (Несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації). Санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу, або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, або арешт, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

«До зазначеної протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому« Білоруська наука », ЗАТ« БелаПАН », ТОВ« ТутБай Медіа ». Сьогодні за підозрою в скоєнні злочину затримана головна редакторка TUT.BY Марина Золотова, редакторка TUT.BY Анна Калтигіна, журналістка БелаПАН Тетяна Коровенкова »,- сказано в повідомленні.

У СК стверджують, що протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства "БелТА" здійснено більше 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп'ютерній системі підприємства.

"В результаті «БелТА» заподіяно істотну шкоду, а також здійснений підрив ділової репутації підприємства", - додали в СК.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в анексованому Криму російські правоохоронці проводили обшуки у активістів об’єднання "Кримська солідарність".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?