Слідком РФ несподівано відкрив кримінальні провадження після атаки бойовиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Слідком РФ несподівано відкрив кримінальні провадження після атаки бойовиків

Слідком РФ несподівано відкрив кримінальні провадження після атаки бойовиків
Джерело:  online.ua

Ще 18 лютого офіційна Москва запевняла, що нічого не знає про бій поблизу Золотого, який почався з атаки проросійських сил на позиції українських воїнів. Однак вже 19 лютого Слідком РФ відкрив аж 2 кримінальні провадження через обстріли на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Зазначається, що слідчі РФ звинувачують ЗСУ у політичній та ідеологічній ненависті та ворожості й запевняють: оборонці обстрілювали з важкого озброєння населені пункти. Через це начебто отримали пошкодження 13 будинків, а також були поранені 2 цивільних осіб. Про це йдеться на сайті Слідчого комітету Російської Федерації.

"18 лютого військовослужбовці Збройних сил та інших українських військових формувань, виконуючи злочинні накази посадових осіб Міністерства оборони, здійснили масовий артилерійський обстріл з великокаліберних знарядь по об'єктах у селищі Голубівське, що в місті Кіровське самопроголошеної Луганській народної республіки", - сказано у повідомленні Слідкому країни-агресора.

Неважко здогадатися, що кримінальні провадження проти українських військових Росія відкрила за статтею "Жорстоке поводження з населенням, застосування у збройному конфлікті заборонених засобів і методів".

У Путіна 18 лютого сказали, що "намагаються прояснити ситуацію", однак знають про обстріли та співчувають "обом сторонам конфлікту, які зазнали втрат".

"Сподіваємося, що найближчим часом вдасться прояснити деталі події, перед тим, як робити будь-які висновки", – заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, партія Зеленського відреагувала на бій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?