РФ почала звинувачувати Україну у обстрілі Ростовської області
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ почала звинувачувати Україну у обстрілі Ростовської області

РФ почала звинувачувати Україну у обстрілі Ростовської області
Джерело:  online.ua

19 лютого очільник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін доручив порушити кримінальну справу за фактом нібито влучення українського снаряду на територію Росії.

Джерело:  Слідчий комітет РФ

Слідком Росії почав вивчати "влучення українського снаряду" в РФ

За даними ЗМІ, на території Ростовської області поблизу кордону з Україною військовослужбовці українських збройних сил здійснили масовані обстріли із застосуванням важкого озброєння. Внаслідок обстрілу снаряд, який був випущений з території України, розірвався у Ростовській області на відстані близько кілометра від кордону, - стверджує пресслужба Слідкому РФ.

Окрім того, наголошується, що глава Слідкому РФ Олександр Бастрикін наказав слідчим головного слідчого управління СК Росії порушити кримінальну справу за даним фактом та провести "ретельне та всебічне розслідування" всіх обставин того, що сталося. Пресслужба відомства також оприлюднила знімок нібито місця, де розірвався снаряд.

Трохи пізніше, цього ж дня, 19 лютого, російські медіа почали поширювати інформацію про те, що у Тарасівському районі Ростовської області біля українського кордону виявили місце розриву вже другого за день снаряду – імовірно від системи "Град".

Виявлено ще одне місце розриву снаряда у районі станиці Мітякінської Тарасівського району. Попередньо можна сказати, що це був 120-мм запальний боєприпас від системи "Град", - заявили російські журналісти.

 Чому насправді РФ звинувачує Україну в обстрілах

Команда Джо Байдена уже попереджала, що Кремль може організувати провокацію для виправдання нападу на Україну.

За словами очільника Держдепу США, приводом для вторгнення з боку РФ може бути сфабрикований так званий теракт всередині Росії, вигадане віднайдення братської могили, інсценований безпілотний удар по мирних жителях або фейк, навіть реальний напад із застосуванням хімічної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?