Слідство розкрило нові дані про зв'язок війни на Донбасі з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Слідство розкрило нові дані про зв'язок війни на Донбасі з Путіним

Слідство розкрило нові дані про зв'язок війни на Донбасі з Путіним

Об'єднана слідча група (JIT) оприлюднила перехоплені переговори бойовиків "ДНР" з кремлівськими посадовцями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За даними правоохоронних органів Нідерландів, йдеться про контакти у 2014 році. Розслідування викрило особистий зв'язок терористів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, розплутуючи обставини трагедії рейсу MH17.

Зокрема наближений до Володимира Путіна залаштунковий політик 11 липня розмовляв з росіянином Олександром Бородаєм - "прем'єр-міністром" бойовиків. Останній проінформував Суркова, що потребує російської військової допомоги.

Напередодні, 3 липня, помічник Путіна повідомив Бородаю про прибуття іншого "ватажка".

"Там такий Антюфеєв до тебе буде висуватися. Я тобі про нього говорив. (...) Він в суботу збирався ... сюди вже ... в неділю навіть відбувати. (...) А в суботу вони висуваються туди на південь вже, ну щоб бути в боєготовності. Ось. Там, Саша, один момент - відразу тобі скажу - вони ж на ГБ претендують. Але я сказав, що Ходаковський там же очолює ГБ", - розповів Сурков.

Він закликав Бородая надати якусь важливу "посаду" Антюфеєву. Той 10 липня вже дав пресконференцію, назвавши себе керівником "державної безпеки", "МВС" та юстиції у "ДНР".

Усі перехоплені дані свідчать, що Сурков був для злочинців покровителем, який міг вирішити серйозні питання.

Як повідомляв ONLINE.UA, група JIT оприлюднила аудіозапис розмови двох бойовиків, які обговорювали прибуття на Донбас людей від російського Міноборони влітку 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?