Слідство у справах Майдану призупинили: український чиновник б'є на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Слідство у справах Майдану призупинили: український чиновник б'є на сполох

Слідство у справах Майдану призупинили: український чиновник б'є на сполох
Джерело:  Укрінформ

Звільнений керівник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявляє, що слідство у справах Майдану призупинено, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Якщо брати загалом роботу Управління спецрозслідування, то за цей час у справах Майдану повідомлено про підозру 448 особам, направлено до суду 298 обвинувальних актів, маємо 57 вироків. Тобто, робота величезна зроблена. Вона тривала, але, на жаль, вона фактично припинена", - заявив він.

Горбатюк каже, що в корупційних злочинах проти колишніх високопоставлених чиновників повідомлено про підозру 156 особам, до суду направлено обвинувальні акти щодо 88 осіб. За словами політика, за результатами роботи Управління спецрозслідування ГПУ було повідомлено про підозру двом колишнім президентам, колишньому прем'єр-міністру, 11 екс-міністрам, колишньому заступнику секретаря РНБО, екс-генеральному прокурору, екс-голові СБУ, голові Вищого господарського суду та іншим.

"Робота управління спецрозслідування супроводжувалася великими перешкодами. Я про це завжди доповідав суспільству. В першу чергу, у корупційних справах, у нас прибиралися", - заявив Горбатюк.

Як повідомляв  ONLINE.UA, генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав у середу, 23 жовтня, наказ щодо звільнення Сергія Горбатюка з посади очільника підрозділу ГПУ зі спеціальних розслідувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?