Словаччина прийняла рішення щодо допомоги Україні після перемоги проросійської партії на виборах
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина прийняла рішення щодо допомоги Україні після перемоги проросійської партії на виборах

Роберт Фіцо
Джерело:  Politico

Тимчасовий уряд Словаччини заявив, що припинив надсилання подальшої військової допомоги Україні. Наразі політичні партії, які виступають проти такої підтримки, перемогли на нещодавніх виборах та ведуть переговори про створення коаліції.

Словаччина припиняє допомогу Україні

Бюрократичний уряд у Словаччині, що йде у відставку, не надсилатиме більше військових матеріалів в Україну, — заявив речник уряду.

Він додав, що рішення щодо допомоги Україні має відображати результати нещодавніх парламентських виборів

Раніше Міністерство оборони країни розглядало можливість надсилання нового пакету допомоги.

30 вересня ліво-популістська партія колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо Smer перемогла на парламентських виборах. Перед цим партія пообіцяла припинити надсилання зброї в Україну, заблокувати потенційне членство Києва в НАТО та виступити проти санкцій проти Росії.

Президент Словаччини Зузана Чапутова вже попросила Фіцо сформувати коаліційний уряд до 16 жовтня.

Що відомо про вибори у Словаччині

Smer переміг у семи з восьми регіонів, отримавши понад пів мільйона голосів. Загалом це 23%

Smer виступає за припинення допомоги Україні, а Фіцо в рамках передвиборчої кампанії називав українців "фашистами", закликав НАТО перестати давати "київському режиму" зброю.

Ще до виборів російські ЗМІ цитували слова Фіцо про те, що президент України Володимир Зеленський, за його словами, починає набридати всьому світу.

Нагадаємо, що Фіцо був змушений піти у відставку з поста прем'єр-міністра в 2018 році після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?