Словаччина відреагувала на вимогу вибачитися перед Україною за жарт про Закарпаття
Категорія
Політика
Дата публікації

Словаччина відреагувала на вимогу вибачитися перед Україною за жарт про Закарпаття

Словаччина відреагувала на вимогу вибачитися перед Україною за жарт про Закарпаття
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок нарешті вирішив вибачитися за невдалий жарт свого прем'єр-міністра Ігоря Матовича про обіцянку віддати РФ Закарпаття в обмін на російську вакцину "Спутник V". Варто звернути увагу на те, що Корчок вибачився після того, як офіційний Київ почав вимагати у Словаччини відреагувати на скандальну заяву Матовича. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис дипломата у  Facebook.

"Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем'єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України... Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини", - наголосив глава МЗС Словаччини.

Як уже згадувалося раніше, під час радіоінтерв’ю у очільника словацького уряду Ігоря Матовича запитали, що він пообіцяв росіянам за постачання вакцини, на це політик неочікувано для всіх відповів відповів: "Закарпатську Україну". Буквально зразу ж він дав зрозуміти, що пожартував, й почав стверджувати, що не давав росіянам жодних обіцянок.

На цю скандальну "жартівливу" заяву миттєво відреагував глава МЗС України Дмитро Кулеба. Український дипломат висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує "надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

Не можна також не згадати про те, що в самій Словаччині розгорілася справжня політична криза після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини. Ще 1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю 2 мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". До нього це робила лише Угорщина.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, очільник Європейської народної партії та експрезидент Євроради Дональд Туск звернувся до європейців та усієї міжнародної спільноти з терміновим закликом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?