Словами Путіна не переконати - у Зеленського готують новий план по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Словами Путіна не переконати - у Зеленського готують новий план по Донбасу

Словами Путіна не переконати - у Зеленського готують новий план по Донбасу
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ відреагував на заяву Кремля про вихід Росії з переговорного процесу по Донбасу на рівні радників. Новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що команда президента РФ Володимира Путіна навмисне це робить, щоб знизити вагу і вплив "нормандської четвірки". У відповідь Кравчук пропонує ще раз переглянути і обговорити Мінські угоди, щоб вирішити, які пункти Україна виконуватиме, а які ні. Також перший президент України вважає важливим почати діалог з мешканцями ОРДЛО, так як словами переконати Путіна припинити війну на Донбасі не вийде. Про це Кравчук заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Треба взяти головний документ, який підписаний (Мінські угоди - ред). Там визначені наші кроки - Україна на Донбасі. Там 12 пунктів, здається. І визначитися - будемо ми їх виконувати, чи ні, тому що люди, які записали ці кроки, сьогодні кажуть, що виконувати їх - це зрада", - пояснив свою позицію Кравчук.

Коментуючи рішення Росії вийти з переговорного процесу по Донбасу, про що заступник глави адміністрації російського президента Дмитро Козак повідомив в листі радника лідерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників команд Еммануеля Макрона і Володимира Зеленського, Кравчук пояснив, чого домагається Кремль.

"Я ніколи не вірив у те, що словами можна переконати Кремль і президента Росії. Але якщо Мінські угоди і Нормандська четвірка перестануть успішно працювати і почнуть буксувати, а лист Дмитра Козака означає, що радники вже не потрібні, то одна з ланок випадає. Для чого це робиться? На мою думку - щоб знизити вагу і вплив Нормандської четвірки ", - сказав він.

Кравчук підкреслив також, що готовий вести переговори з будь-ким заради врегулювання конфлікту - і це не тільки представники команди Путіна, а й представники ОРДЛО.

"Я ставлю запитання: чи можна домогтися миру на Донбасі, якщо не спілкуватися з людьми, які там живуть? Там же живуть громадяни, і ми їх називаємо українцями. Якщо це українці - з ними треба вести діалог. Тому ми думаємо, як координувати цю роботу з тими, які живуть в неконтрольованих регіонах, і тими, які змушені були піти. Як їх звести, дізнатися їх бажання і наміри ", - заявив Кравчук про важливість діалогу української влади з переселенцями з Донбасу і тими людьми, які зараз живуть на окупованих територіях.

Важливо відзначити, що раніше Кравчук запевняв, що компроміси в переговорах по Донбасу припустимі не в усьому. За його словами, суверенітет, територіальна цілісність, незалежність, недоторканність кордонів - ці питання обговорюватися не будуть. Крім того, політик пообіцяв, що буде виступати за те, щоб управління територією Донбасу принесло користь людям, які там живуть, щоб вони відчули, що є господарями своєї землі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна звернулися до команди Зеленського з зухвалою пропозицією  після того, як Кравчук заявив про готовність надати Донбасу особливу систему управління, але не особливий статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?