Словенія передасть Україні велику кількість танків
Категорія
Україна
Дата публікації

Словенія передасть Україні велику кількість танків

Словенія передасть Україні велику кількість танків
Джерело:  online.ua

Уряд Словенії планує поставити в Україну велику кількість танків T-72, які перебувають на озброєнні країни, а замість них отримати бронетехніку з Німеччини.

Джерело:  FAZ

Словенія обіцяє забезпечити Україну танками 

Зазначається, що уряд Німеччини готує угоду, за якою Словенія поставить в Україну велику кількість радянських танків Т-72, замість яких отримає німецькі бойові машини піхоти Marder і колісні бронемашини Fuchs.

Словенія також запросила у Німеччини більш сучасну техніку, в тому числі бойові танки Leopard 2, колісний танк Boxer і бойову машину піхоти Puma, яка тільки приймається на озброєння в бундесвер.

Тим часом федеральний міністр оборони Крістіне Ламбрехт (СДПН) підтвердила, що Німеччина навчатиме українських солдатів керувати танковими гаубицями Panzerhaubitze 2000.

Тому що у нас є ноу-хау, як тренуватися на ньому. Це один із способів надання такої підтримки, - зазначила Ламбрехт.

До цього стало відомо, що Panzerhaubitze 2000 будуть поставлені Україні з Нідерландів.

Зазначимо, згідно з відкритими даними, на озброєнні Словенії знаходиться 46 танків Т-72.

У той же час президент США Джо Байден вже в четвер, 21 квітня, повинен оголосити про надання Україні нового пакету військової допомоги для України розміром в 800 млн доларів.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Як заявив офіційний представник Білого дому, американський президент оголосить про додаткову допомогу Україні у сфері безпеки. Очікується, що буде виділено ще один пакет на 800 млн доларів після того, як на початку квітня була прийнята аналогічна міра.

У сьогоднішньому зверненні з Білого дому Байден також розповість про зусилля США з підтримки народу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?