«Слуга народу» буде використовувати штучний інтелект у Верховній Раді
Категорія
Технології
Дата публікації

«Слуга народу» буде використовувати штучний інтелект у Верховній Раді

«Слуга народу» буде використовувати штучний інтелект у Верховній Раді
Джерело:  interfax.com.ua

Фракція політичної партії «Слуга народу» збирається використовувати у Верховній Раді програмне забезпечення з технологією штучного інтелекту. Це необхідно для відстеження «аномалій» під час голосувань депутатів та заради уникнення політичної корупції. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив депутат від «Слуги народу» Давид Арахамія, інформує ONLINE.UA.

«У парламенті є ймовірність появи груп впливу. Це динамічна картина. Будуть, напевно, спроби корупції в групах. Є такі традиції парламентські. Ми за цим можемо не встежити... Наше завдання – з ними боротися. Штучний інтелект має їх виловити, тому застосовуємо таку технологію», – зазначив Арахамія.

Як вважає депутат, штучний інтелект допоможе уникнути «ризикових групп».

Арахамія не назвав компанію, яка буде займатись виконанням цього проекту, але розповів деталі, як працюватиме програма.

«Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, результати голосування, і виявляє патерни, всі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово 9 осіб голосують за трошки іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що не всі, як один, а якщо голосування відрізняється від звичайного», – розповів депутат.

Незважаючи на те, що штучний інтелект не класифікує причину, він може вказати на наявність аномалії в голосуваннях. «А тепер бери й працюй з цією аномалією», – пояснив Арахамія. За словами депутата, ця система вже отримала свою назву – «Великий брат».

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, кого партія «Слуга народу» поставить на чолі комітетів Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?