«Слуга народу» може отримати монобільшість у Верховній Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

«Слуга народу» може отримати монобільшість у Верховній Раді

«Слуга народу» може отримати монобільшість у Верховній Раді
Джерело:  cvk.gov.ua

Політична партія «Слуга народу», яка підтримує президента України Володимира Зеленського, цілком можливо, вперше в історії зможе сформувати у Верховній Раді монопартійну більшість, не вступаючи в коаліцію з іншими фракціями та навіть без допомоги депутатів-самовисуванців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані ЦВК.

За попередніми результатами виборів в Раду, від «Слуги народу» в парламент за партійними списками пройде щонайменше 121 депутат, за мажоритарними округами – ще 115-120 депутатів.

Таким чином, представники «Слуги народу» можуть отримати більше 226 місць у новому складі парламенту. Це дозволить їм сформувати уряд самостійно, без коаліції з іншими партіями.

Згідно останніх результатів ЦВК, до Ради пройдуть п’ять партій. За результатами обробки 52,70% протоколів, до парламенту проходять «Слуга народу» (42,45% голосів виборців), «Опозиційна платформа – За життя» (12,89%), «Європейська солідарність» (8,63%), «Батьківщина» (8,02%) і «Голос» (6,38%).

Станом на 11:20 партія «Слуга народу» лідирує у 106 мажоритарних округах з 223.

Представники пропрезидентської партії лідирують або борються за перемогу в усіх областях, окрім Донецької, де між собою змагаються переважно висуванці «Опозиційного блоку» та «Опозиційної платформи – За життя». Кандидати партії «Слуга народу» здобули перемогу в усіх округах Києва, переважній більшості округів Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької областей.

Нагадаємо, що у ЦВК вже оприлюднили 100% результатів виборів за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?