Слуга народу нарешті пояснила, чому провалила голосування за суддів КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу нарешті пояснила, чому провалила голосування за суддів КСУ

Слуга народу нарешті пояснила, чому провалила голосування за суддів КСУ
Джерело:  24 канал

Українському парламенту не вдалося обрати нових суддів Конституційного суду. Народні обранці провалили голосування за 4 кандидатів на одну вакантну позицію, за двох інших на другу вакантну позицію – не голосували. Верховна Рада розглядала конкурс, де кандидат від президентської політичної сили "Слуга народу" Михайло Буроменський відмовився балотуватися. Такими даними поділився Федір Веніславський, представник Володимира Зеленського в КСУ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами політика, парламент за регламентом розглянув це питання і жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів. Саме тому призначили повторний конкурс на одну вакантну посаду, який може відбутися протягом щонайбільше 40 днів. Варто звернути увагу на те, що згідно з рейтинговим голосуванням, найбільше голосів (154) отримав Юрій Павленко, кандидат від ОПЗЖ. Однак під час повторного голосування його підтримали лише 100 народних обранців. Також наголошується, що другий конкурс депутати не встигли розглянути фізично, оскільки завершився час, відведений регламентом.

За словами представника Володимира Зеленського, Верховна Рада розгляне відповідне питання вже на одному з найближчих пленарних засідань.

"Наші колеги з опозиційних партій заявляли, що це (призначати нових суддів у КСУ – ред.) не логічно. Абсолютно логічно. Якщо подивитися на реакцію наших міжнародних партнерів, то всі закликають оновити цей суд, оновити його якісний склад... Призначати нову людину в Конституційний Суд України – це один з найлегітимніших кроків, аби оновити його", – підкреслив Веніславський.

Він також звернув увагу на те, що порядок денний парламенту не потрібно пов'язувати з мирними ініціативами на Донбасі. Мовляв, КСУ не може давати висновків щодо законопроєктів, які не мають на меті зміну Конституції. На думку представника Зеленського, це вигадки тих, хто намагається вкотре звинуватити владу в зраді.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про новий розкол в Конституційному суді України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?