Слуга народу прокоментувала можливість коаліції з Батьківщиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу прокоментувала можливість коаліції з Батьківщиною

Слуга народу прокоментувала можливість коаліції з Батьківщиною
Джерело:  online.ua

Очільник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія не підтвердив можливість створення коаліції з фракцією "Батьківщина". Про це він заявив перед початком пленарного засідання 16 березня, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського парламенту.

"Щоб була коаліція, потрібна коаліційна угода, її потрібно обговорювати, її ж не можна просто так підписати, її потрібно проводити на фракції, потрібна буде програма. Тобто це великий процес. Станом на сьогодні таких процесів я не бачу. Можливо, є розмови, але розмови - це ж робочий режим. Розмови ми можемо і три роки вести", - наголосив Давид Арахамія.

За його словами, "СН" підтримує діалог з усіма фракціями, без винятку" і у представників "Батьківщини" в цьому випадку немає жодного особливого статусу". Політик звернув увагу на те, що це стосується і фракції "Голос".

"У теорії ми можемо мати велику коаліцію. Тобто ми можемо взяти депутатську групу "Довіра", депутатську групу "За майбутнє", "Голос" і "Батьківщину" і зробити коаліцію на 320 голосів. Такий проект є в теоретичному плані", - зазначив Давид Арахамія.

Нардеп не відкидає той варіант, що в разі розробки коаліційної угоди може виникнути багато ідеологічних та політичних непорозумінь.

Варто нагадати, що нещодавно очільниця Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", народна обраниця Юлія Тимошенко офіційно повідомила, що пропозиція про створення коаліції у парламенті, ініціатором якої була "Батьківщина", "залишається на столі" у політичної сили Володимира Зеленського.

"Коли я побачила, наскільки важка економічна, медична, соціальна ситуація, наскільки все це загнано у глухий кут, я просто вийшла і сказала: слухайте, далі це вже може бути невідновлювано, ми просто можемо пройти точку неповернення, давайте робити сильний національний уряд, давайте робити сильну політику, сильні рішення і діяти негайно", - заявила Юлія Тимошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно спікер ВРУ Дмитро Разумков зробив попередження РНБО  щодо Харківських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?