Слуга народу ухвалила неочікуване рішення після скандалу з Порошенком
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу ухвалила неочікуване рішення після скандалу з Порошенком

Слуга народу ухвалила неочікуване рішення після скандалу з Порошенком
Джерело:  online.ua

Президентська політична сила "Слуга народу" неочікувано вирішила створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів, озвучених на аудізаписах з голосами, схожими на п'ятого президента Петра Порошенка і колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена. З такою гучною заявою виступив народний обранець з фракції "СН" Олександр Качура під час засідання Верховної Ради 20 травня, передає ONLINE.UA.

"Разом з колегами ми створюємо тимчасову слідчу комісію з розслідування тих фактів, які були оприлюднені", - заявив нардеп.

Як відомо, 19 травня нардеп Андрій Деркач опублікував аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на колишнього українського лідера Петра Порошенка. Зразу ж після цього у партії "Європейська солідарність" заявили, що оприлюднені аудіофрагменти "сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію". Представники Порошенка почали стверджувати, що одним із завдань пресконференції Деркача "є лобіювання інтересів олігарха Коломойського", мовляв, "очевидно Приватбанк – це винагорода за участь у цій російській провокації". Що важливо розуміти, через "плівки Деркача" Офіс генпрокурора завів на Порошенка ще одну справу про держзраду. У Джо Байдена також прокоментували черговий скандал - там заявили, що аудіо сфабриковані.

20 травня український лідер Володимир Зеленський заявив, що покарання для його попередника, зокрема, Петра Порошенка, ще попереду.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава Офісу генерального прокурора І рина Венедіктова внесела відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій колишнього українського президента Петра Порошенка та інших осіб при призначенні суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?