Смерть астронома Чурюмова: в соцмережах хвиля скорботи, з'явилися рідкісні фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Смерть астронома Чурюмова: в соцмережах хвиля скорботи, з'явилися рідкісні фото

Смерть астронома Чурюмова: в соцмережах хвиля скорботи, з'явилися рідкісні фото
Джерело:  online.ua

Користувачі соціальних мереж висловлюють свою скорботу з приводу  смерті українського астронома, першовідкривача комет Клима Чурюмова.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


Відзначимо, уродженець Миколаєва Чурюмов став знаменитим завдяки відкриттю комети Чурюмова-Герасименко в 1969 році і комети Чурюмова-Солодовникова в 1986 році.


Комета Чурюмова-Герасименко стала об'єктом масштабних досліджень, проведених Європейським космічним агентством. 2 листопада 2014 року космічний модуль Philae приземлився на комету Чурюмова-Герасименко, відокремившись від апарату Rosetta, що стало першим випадком посадки штучного об'єкта на комету.


Чурюмов помер у віці 79 років.


«Ти був рок-зіркою науки, моїм найбільшим натхненням. Ми всі сумуємо за тобою тут, дідусь! Спочивай з миром», - написала у своєму Facebook внучка Клима Чурюмова Марія Мюллер.



Олег Геращенко: Мав честь писати бакалаврську роботу в Клима Івановича. Царство небесне.


Людмила Топчій: Напевно, його душа пішла разом з "Розеттою" ... Царство небесне і світла пам'ять!


Олександр Зайцев: Конференція "Asteroids, Comets, Meteors" ACM 96, Версаль, Франція. Скан з фотографії. Зліва направо: Костянтин Холшевніков, Клим Чурюмов, Людмила Колоколова, Олександр Зайцев.




Юрій Батура: З глибоким сумом сприймаю цю новину, для мене він був втіленням нестандартного, нового розуміння процесів, що відбуваються навколо мене. Він заворожував мене ще з дитинства і захопив астрономією і я будував свій телескоп, щоб побачити запропонований то що він зміг побачити ...., царство небесне ... як кажуть зазвичай або земля йому пухом, в будь-якому випадку він залишив свій слід в історії астрономії і передав величезну спадщину всього людства, співчуваю.


Як повідомляв ONLINE.UA, польський режисер Анджей Вайда, лауреат "Оскара" і ряду інших престижних нагород в сфері кіномистецтва, помер увечері 9 жовтня у віці 90 років.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?