Смерть Чуркіна: в МЗС України пояснили гру Росії в ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Смерть Чуркіна: в МЗС України пояснили гру Росії в ООН

Смерть Чуркіна: в МЗС України пояснили гру Росії в ООН
Джерело:  news.liga.net

У Міністерстві закордонних справ України спростували висловлювання Росії про блокування українськими дипломатами в Радбезі ООН заяви з приводу смерті постпреда РФ Віталія Чуркіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LIGA.net.
"Там була трохи інша ситуація. Росіяни хотіли окремий проект заяви голови Радбезу ООН щодо смерті їх посла", - розповіла прес-аташе МЗС Мар'яна Беца.
За словами дипломата, таких прецедентів "ніколи не було", тому в підсумку було зроблено заяву Радбезу про смерть Чуркіна для ЗМІ.

Читайте також: В Одесі жорстко поглумилися над померлим Чуркіним: з'явилися фото
"Ми нічого не блокували, просто було зроблено заяву для ЗМІ - як робилося в таких випадках раніше. Таких випадків було не так і багато... Однак прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було", - додала вона.
Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 лютого в Нью-Йорку через проблеми з серцем.
Раніше повідомлялося, що представник МЗС РФ Марія Захарова заявила про те, що Україна заблокувала ухвалення заяви Голови Ради Безпеки ООН про смерть російського постпреда Віталія Чуркіна. При цьому Захарова звинуватила нинішню українську владу в тому, що "нічого хорошого робити не можуть, тільки всім все псують".
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі обурені реакцією російського опозиціонера Михайла Ходорковського на смерть путінського пропагандиста, представника РФ в ООН Віталія Чуркіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?