Смерть від падіння метеориту: вчені знайшли першу в історії згадку
Категорія
Технології
Дата публікації

Смерть від падіння метеориту: вчені знайшли першу в історії згадку

Смерть від падіння метеориту: вчені знайшли першу в історії згадку
Джерело:  online.ua

У стародавніх архівах науковці зіткнулися зі згадкою про смерть людини від падіння метеориту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал The Meteorical Society.

За наявними даними, інцидент стався наприкінці XIX сторіччя в Іраку, який тоді знаходився під контролем Османської Імперії.

"Ми демонструємо перший доказ події, коли метеорит уразив та вбив одну людину, а також паралізував іншу 22 серпня 1888 року у Сулейманії, Ірак; доказ ґрунтується на трьох манускриптах, написаних турецькою, що знайшли у Державному архіві Туреччини", - говориться у матеріалі.

Цікаво, що міський чиновник, який задокументував інцидент, звичайно ж не назвав його падінням метеориту. Він згадується як падіння "вогняних куль", що тривало певний час і пошкодило людські домівки.

Пізніше про випадок губернатор Сулейманії проінформував Абдул-Гаміда II, 34-го султана Османської імперії. Інші події такого роду можуть ще згадуватися у старовинних архівах.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці лютого європейці стали свідками надзвичайно яскравого метеора. Палаюча частка пронеслася небом прямо посеред сонячного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?