Смертельна ДТП у Харкові: засуджена Зайцева неочікувано звернулася до суду
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна ДТП у Харкові: засуджена Зайцева неочікувано звернулася до суду

Смертельна ДТП у Харкові: засуджена Зайцева неочікувано звернулася до суду
Джерело:  online.ua

З’явилась інформація, яка проливає світло на основні тези апеляційної скарги у справі Олени Зайцевої – 22-річної жительки Харкова, яка в жовтні 2017 року скоїла смертельну ДТП з шістью жертвами. Як стало відомо ONLINE.UA, любителька швидкісних перегонів міськими вулицями просить суд відпустити її на волю, замінивши реальне тюремне ув’язнення умовним терміном.

Захист Зайцевої аргументує необхідність скасування для неї 10-річного позбавлення волі тим, що їй незрозуміла ступінь вини. На думку засудженої, її вина полягає лише у перевищенні швидкості. Тоді як аварія сталася через дії іншого водія – Геннадія Дронова, який зараз також перебуває за гратами, як і Зайцева.

За переконанням засудженої, ступінь її вини в смертельній аварії складає лише 30%. Тоді як решта 70% лежить на Дронові. Зайцева вважає, що якби не інший водій, то ДТП з шістьома загиблими могло не статися. Через це дівчина просить суд скасувати 10-річний вирок та призначити новий, який не перевищує 5 років позбавлення волі. Якщо суд ухвалить відповідне рішення, то з урахуванням строку тимчасового ув’язнення в СІЗО Олена Зайцева вийде на волю в найближчі місяці, отримавши умовно-дострокове звільнення чи навіть умовний термін.

Нагадаємо, що журналістам стало відомо, куди Гройсман вчора приїжджав на зустріч з Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?