Смертельна пожежа в Харкові: підозрюваним загрожує до 8 років в'язниці
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна пожежа в Харкові: підозрюваним загрожує до 8 років в'язниці

Смертельна пожежа в Харкові: підозрюваним загрожує до 8 років в'язниці
Джерело:  online.ua

Офіс генпрокурора оголосив про підозру чотирьом особам, яких підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки в будинку для літніх людей в Харкові, де 21 січня виникла смертельний пожежа, що забрала життя 15 осіб. Підозрюваним загрожує до 8 років в'язниці. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОГПУ.

Відомо, що підозру оголосили власнику домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат для людей похилого віку, орендарю будинку і його дружині - директору приватного підприємства, яка фактично керувала установою, а також адміністратору, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був там працевлаштований.

"За даними слідства, орендар будинку і його дружина - засновники громадської організації, мета якої - сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів. Вартість перебування в пансіонаті оцінювалася в середньому в 15 тисяч грн", - уточнили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, смертельна пожежа сталася 21 січня у двоповерховому житловому будинку, розташованому в Холодногірському районі Харкова. На момент пожежі в будинку перебували 33 людини. В результаті події загинули 15 людей, що знаходилися на другому поверсі будівлі. Також в лікарні Харкова було доставлено 5 постраждалих у віці від 57 до 81 років.

В ОГПУ повідомили, що на пансіонат для людей похилого віку "Золотий час" не мав відповідних документів на введення в експлуатацію, і до нього без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключили електро- і газопостачання, шляхом підключення від комунікацій будинку, який належним чином оформлений.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в зв'язку з смертельною пожежею в будинку для літніх людей глава держави Володимир Зеленський оголосив 23 січня 2021 року в Україні днем жалоби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?