Смертельний коронавірус: вчені озвучили шокуючий прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертельний коронавірус: вчені озвучили шокуючий прогноз

Смертельний коронавірус: вчені озвучили шокуючий прогноз
Джерело:  online.ua

Американські та британські вчені оцінили небезпеку поширення коронавірусу з Китаю 2019 nCoV. Фахівці з Центру медичної інформатики, обчислювальної техніки та статистики Ланкастерського університету, Ради медичних досліджень Університету Глазго і Інституту біології і нових патогенів Університету штату Флорида опублікували свої оцінки епідеміологічних параметрів нового вірусу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "medRxiv.org".

За попередніми даними, базова репродуктивна частота інфекції - середнє число вторинних інфікувань - становить від 3,6 до 4,0. Всесвітня організація охорони здоров'я цей показник оцінила на рівні 1,4-2,5. Для порівняння, для грипу базова репродуктивна частота становить від двох до трьох, для атипової пневмонії 2000-х років - близько трьох.

"Представлена авторами модель пророкує, що до 21 січня тільки в Ухані має бути інфікована 11 341 особа. А це означає, що рівень виявлення захворювання зараз становить лише 5,1% від кількості хворих. Якщо протиепідемічні заходи залишаться такими ж, як зараз, протягом 14 днів - до 4 лютого - кількість інфікованих в Ухані може перевищити 190 тисяч осіб, великі спалахи інфекції відбудуться в Шанхаї, Пекіні, Гуанчжоу, Чунціні і Ченду. У зоні ризику перебувають такі країни, як Таїланд, Японія, Тайвань, Гонконг і Південна Корея", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, до 75% випадків передачі інфекції можна запобігти за допомогою заходів контролю. Однак вони скептично ставляться до ідеї ізолювати Ухань. За їхньою оцінкою, введення карантину в Ухані зменшить кількість хворих в інших регіонах Китаю всього на 24,9%.

Варто зазнащити, що висновки є попередніми і, швидше за все, завищеними.

Раніше ONLINE.UA публікував  відео з міст Китаю, де бушує коронавірус. Міста-мільйонники, які закрили на карантин, фактично "вимирають". Там спорожніли вулиці і вокзали, а лікарні все більше переповнюються людьми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?