Смертельний вибух в Бейруті - уже відома ймовірна причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертельний вибух в Бейруті - уже відома ймовірна причина

Смертельний вибух в Бейруті - уже відома ймовірна причина
Джерело:  online.ua

4 серпня світ шокувала неочікувана новина - ввечері в порту ліванської столиці Бейрут прогримів великий вибух, в результаті якого загинули 78 людей, ще майже 4 тисячі поранені. Варто звернути увагу на те, що вибухова хвиля була такою потужною, що вибила вікна в домах по всьому місту. Очільник Міністерства внутрішніх справ Лівану Мохамед Фехмі заявив, що причиною потужного вибуху в столиці країни Бейрут може бути склад з величезною кількістю нітрату амонію. Що важливо розуміти, нітрат амонію використовують для виготовлення вибухових речовин. Чиновник наголосив, що він зберігався в епіцентрі вибуху з 2014 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian

Видання Reuters зазначає, що президент Лівану Мішель Аун повідомив, що на складі в небезпечних умовах зберігалося 2750 тонн нітрату амонія і це неприйнятно. На відео вибуху, яке опублікував Bellingcat, видно, що вибуху передувала канонада дрібних хлопків, схожих на вибухи багатьох петард відразу.

На цю трагічну подію уже відреагувала американська влада. Чиновники Департаменту оборони США стверджують, що немає ніяких ознак нападу на Бейрут, про що раніше заявляв очільник Білого дому Дональд Трамп. Вони наголосили, що не знають, про що говорить президент. Один з чиновників підкреслив, що якби такі ознаки були, то це викликало б автоматичне посилення захисту американських військ і майна США в регіоні. Однак наразі нічого подібного не відбувається. Варто зазначити, що раніше американський лідер США Дональд Трамп запевняв, що потужний вибух в ліванському Бейруті, швидше за все, не нещасний випадок, а результат атаки і вибуху бомби. Трамп також додав, що йому про це сказали "деякі генерали".

Варто також звернути увагу на те, що потужний вибух у Бейруті було чути на Кіпрі, за близько 200 кілометрів від узбережжя Лівану.

"Вибух було чути не лише у прибережних містах, але і в центрі острова – столиці Нікосії, також у Троодосі. Звук був настільки сильним, що деяким людям у приміщеннях здалося, що щось відбувається поруч з їхнім будинком. Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс висловив співчуття ліванцям у зв'язку з трагедією", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  СБУ знешкодила банду, яка тероризувала Київ вибухами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?