Смерті від "Глоду" в Росії: з'явилися дивовижні подробиці про ще одну отруту
Категорія
Світ
Дата публікації

Смерті від "Глоду" в Росії: з'явилися дивовижні подробиці про ще одну отруту

Смерті від "Глоду" в Росії: з'явилися дивовижні подробиці про ще одну отруту
Джерело:  mk.ru

Після  масових отруєнь алкогольним сурогатом "Глод", у російському Іркутськ у згадали про те, як багато людей хворіли від "святої води" однієї з місцевих церков.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Московський комсомолець".
Як розповіли іркутські лікарі, в січні 2010 року на лікарняних ліжках опинилося понад 200 осіб з мікрорайону, в якому пізніше люди отруїлися "Глодом".

"Ми тоді з ріднею за традицією вирушили в Михайло-Архангельської церкви. Там священнослужителі побудували свою Йордань — вирубали купіль. Щороку на водохреща народ туди пірнав, так і набирали воду звідти додому", — розповів один з постраждалих.


Читайте також: Путін почав заїкатися, говорячи про "Глод" і дешевий алкоголь: з'явилося відео

За його словами, тоді він не став звертатися до лікарів і лікувався вдома.
"Три дні температура під 40 шарашила, блювання, природно, нудило. Потім відпустило", — пригадав житель Іркутська.
Також він розповів, що після того випадку "по телевізору якийсь серйозний лікар оголосив, що вода була отруєна, споживати її не рекомендується, краще взагалі позбутися".
"Більшість людей і вилили воду. А батюшка з тієї церкви, де ми воду брали, потім сильно лаявся: "Ох, не можна виливати святу воду, не простить вам цього Всевишній". І ось, коли масовий мор через "Глоду" трапився, відразу пригадали справи давно минулих днів. Адже цю настоянку скільки років пили всі в районі — і старий, і малий — нічого не було. І раптом, несподівано стільки смертей. Вже зараз пішли чутки, що прокляття саме тоді на наш край обрушилося. Апогею досягла зараз", - розповів постраждалий.


Читайте також: Пляски на трупах алкоголиків: акція під посольством Росії розбурхала мережу, з'явилися фото

Між тим, після масових отруєнь "Глодом" один з постраждалих заявив, що краще "перейде на горілку", але не відмовиться від алкоголю.


У той же час стало відомо, що число жертв отруєння "Глодом" в Іркутську зросло до 75 осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в Росії образилися на українського дипломата, котрий публікував жарти щодо масових отруєнь "Глодом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?