Смертність у 16 разів вища - опубліковані шокуючі дані щодо COVID-19 в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертність у 16 разів вища - опубліковані шокуючі дані щодо COVID-19 в Росії

Смертність у 16 разів вища - опубліковані шокуючі дані щодо COVID-19 в Росії
Джерело:  online.ua

Російським журналістам вдалося дізнатися шокуючі дані про те, що смертність від коронавірусної інфекції серед лікарів в Росії у 16 разів вища, ніж в країнах зі співставними масштабами епідемії. Згідно з підрахунками редакції ЗМІ, в Росії від коронавірусу загинули щонайменше 186 медичних працівників. Якщо вірити офіційній статистиці, то виходить, що кожен 15-й померлий від COVID-19 в країні – це медик. Варто звернути увагу на те, що це в 16 разів більше, ніж в шести країнах, де епідемія набула співставних масштабів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медіазону".

За словами журналістів, вони взяли за основу для дослідження "Список пам'яті" – меморіальний проект з іменами медиків, які загинули від коронавірусу, створений російськими лікарями. 18 травня в ньому було 222 імені. По 186 прізвищах загиблих журналісти знайшли підтвердження в інших джерелах – у повідомленнях місцевої влади, ЗМІ, соцмереж, родичів.

"Дві третини всіх підтверджених випадків припадає на 4 регіони, які стали найбільшими вогнищами поширення інфекції: Москву, Московську область, Петербург і Дагестан. Близько половини загиблих – це молодший і середній медичний персонал. Найчастіше в Росії від COVID-19 вмирають медсестри (38 випадків смерті)", - йдеться в статті.

Окрім того, наголошується, що померли від коронавірусу 18 хірургів, 15 терапевтів, 14 санітарів, 13 фельдшерів швидкої допомоги, 12 водіїв "швидкої", 11 анестезіологів-реаніматологів. Видання звертає увагу на те, що частка медиків серед загальних смертей від коронавірусу в Россі становить майже 7%. Для порівняння, в Ірані ця частка – 1,59%, в Італії – 0,65%, у Британії – 0,53%, у США – 0,48%, в Іспанії – 0,27% і в Німеччині – 0,23%. Журналісти переконані, що ситуацію зі смертністю серед російських лікарів можна пояснити 2 причинами: заниженою статистикою в цілому щодо померлих від COVID-19 і високим професійним ризиком через те, що медикам не вистачає засобів індивідуального захисту.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль виступив з гучною заявою — він наголосив, що уряд дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?