Незважаючи на поширену думку про те, що овочеві і фруктові смузі є корисними для здоров'я, результати останніх досліджень вчених говорять про зворотне. Смузі підвищують рівень антиоксидантів в організмі, тим самим, купіруючи негативний ефект вільних радикалів, передає Настроение.
Так, наше тіло в нормальному стані саме виробляє антиоксиданти. Якщо ми споживаємо велику дозу антиоксидантів, то баланс порушується.
Плюс, в смузі досить багато цукру, що небезпечно і для рівня цукру в крові, і для талії.
Експеримент з 10 добровольцями довів: 360 мл баночка смузі провокує зниження рівня антиоксидантів в організмі строком до 24 годин. Точніше, відразу після споживання в їжу смузі рівень антиоксидантів виростав. Але потім - між 4-5 годинами - спостерігалося зниження. У норму рівень приходив лише через добу. По суті, весь цей час організм відчував брак антиоксидантів.