Собаку полонених українських моряків повернули в Україну (фото)
Категорія
Україна
Дата публікації

Собаку полонених українських моряків повернули в Україну (фото)

Собаку полонених українських моряків повернули в Україну (фото)
Джерело:  online.ua

На територію України повернули собаку Джессі, яка перебувала на одному з кораблів, які були захоплені російськими військовими у Керченській протоці в листопаді 2018 року. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у своєму Facebook, передає ONLINE.UA.

«Про собаку практично відразу після зустрічі з нашими адвокатами повідомили моряки – члени екіпажу буксира «Яни-Капу», попросили її знайти і постаратися повернути додому. Кілька місяців пішло на її пошуки і досягнення домовленостей з СУ ФСБ і керченськими прикордонниками, які залишили її у себе. Було зовсім непросто. Але прохання моряків вдалося виконати», – пише Полозов.

Відомо, що на момент захоплення кораблів собачці було лише три місяці. Зараз Джессі близько року.

Нагадаємо, що 25 листопада минулого року російські військові напали на три українські кораблі, які планово проходили з Одеси до Бердянська через Керченську протоку. У ФСБ Росії заявили, що українські кораблі «незаконно увійшли в територіальні води РФ».

В результаті незаконних дій російських силовиків були захоплені три корабля ВМС України і взяті в полон 24 українських військовослужбовців. Підконтрольні РФ суди Сімферополя та Москви обрали запобіжним заходом для 24 моряків утримання під вартою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?