Сьогодні є надія: Кличко розповів про план з пом'якшення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Сьогодні є надія: Кличко розповів про план з пом'якшення карантину

Сьогодні є надія: Кличко розповів про план з пом'якшення карантину
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко заявив, що в адміністрації вже є план для поступового послаблення карантинних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у середу, 22 квітня.

За його словами, покрокове скасування проходитиме відповідно до розвитку ситуації навколо епідемії.

"МОЗ буде пропонувати уряду пом’якшення. Але, виходячи із ситуації з розповсюдженням хвороби. Оскільки, як я сказав, пік ми ще не пройшли. Хвороба на жаль не йде на спад… Пом’якшення, ще раз підкреслю, залежатимуть від динаміки захворюваності", - підкреслив Кличко.

Очільник міста пояснив, що карантинні обмеження триватимуть у разі зростання кількості хворих.

"Сьогодні є надія на те, що нам таки вдалося втримати ситуацію. Що обмежувальні заходи, які запровадили, дали свій результат. І в нас не буде інфекційного вибуху. Але, говорити про перемогу над пандемією – ще дуже зарано. Тому я й закликаю киян та всіх українців: залишайтеся вдома, бережіть себе та своїх рідних. Ми подолаємо цей виклик тільки якщо будемо дотримуватися правил", - резюмував він.

Кличко додав, під час розробки перших кроків із пом'якшення обмежень посадовці вивчали досвід європейських міст. Там у першу чергу відновлювали роботу маленьких магазинів, надавали доступ до найближчих публічних закладів та локацій. Також поступово рушив громадський транспорт.

Нагадаємо, в Україні виявили 6 592 випадки COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 може спровокувати голод "біблійних масштабів", вважають в Організації Об’єднаних Націй.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?